0

Συμμετοχή στο φεστιβάλ: ΑΠΘ UNCHAINED

Η συζήτηση που οργανώνει η ομάδα στα πλαίσια τού φεστιβάλ αυτού θα γίνει στις 3/5, 17:00, στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ, με τίτλο »Ανώμαλο Πανεπιστήμιο. Ελεύθερο και ανοιχτό.»

 

»Συμμετέχουμε στο φεστιβάλ Unchained, επειδή, ως φοιτητές, κατανοούμε την αναγκαιότητα τα Πανεπιστήμια να παραμένουν ανοιχτά προς όλους, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, σεξουαλικότητας και ταυτότητας φύλου και να αποτελούν πεδίο ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής ιδεολογιών και απόψεων.
Θεωρούμε άδικο τα πιο ζωντανά κομμάτια του πανεπιστημίου, να βάλλονται και να αποκλείεται η οποιαδήποτε μη αυστηρά θεσμική δράση τους, ενώ ταυτόχρονα ο χώρος του πανεπιστημίου υποβαθμίζεται με ταχύτατους ρυθμούς.»

Η αφίσα και το πρόγραμμα τού φεστιβάλ:

unchained

progr

 

 

Τι είναι αυτό το φεστιβάλ?

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 2 – 12/5/2014

Δέκα μέρες μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπου σε ώρες λειτουργίας και μη, θα γίνονται δρώμενα, (θεατρικά, προβολές ταινιών, εκθέσεις φωτογραφίας, συζητήσεις, συναυλίες κ.ά) και δράσεις (τουρνουά, πικ νικ, συλλογική κουζίνα, πάρτυ).
blogg
http://authunchained.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html#comment-form
————————–————————–————————–—-
Εμείς, ως φοιτητές στο ΑΠΘ, ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, φτάσαμε να αντιμετωπίζουμε ένα πανεπιστήμιο που ερημώνει αφήνοντας χώρο στη διακίνηση ναρκωτικών, σε μικροκλοπές και σε μια γενικευμένη αίσθηση ανασφάλειας. Εντοπίσαμε το πρόβλημα και αποφασίσαμε να δράσουμε συλλογικά.
Θεωρούμε σημαντικό το ότι εμείς οι φοιτητές είμαστε αυτοί που μέσα από τη δράση μας στο Πανεπιστήμιο θα καταφέρουμε να νιώθουμε ασφαλείς και ζωντανοί σε αυτό.
Σας καλούμε να συμβάλλετε κι εσείς με τους προβληματισμούς και τις ιδέες σας για να φτιάξουμε ένα Πανεπιστήμιο δημιουργικό, ανοιχτό, ζωντανό, ένα Πανεπιστήμιο δικό μας.

 

To event στο facebook: https://www.facebook.com/events/1470261583191061/?fref=ts

goodasyouth

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.