0

Ο χαιρετισμός μας στο 3ο Thessaloniki Pride

DSC_5516Καλησπέρα σας!

Η Good  AsYou(th), όπως πέρυσι έτσι και φέτος δίνει δυναμικά το παρόν στο 3ο Pride Θεσσαλονίκης!

Γιορτάζουμε αυτή την ημέρα, αλλά πάνω από όλα, διεκδικούμε. Διεκδικούμε τα δικαιώματα που μας στερούνται καθημερινά. Δεν περιοριζόμαστε όμως μόνο στα δικαιώματα που αφορούν το σύμφωνο συμβίωσης και το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ατόμων. Διεκδικούμε την ισότητα για όλα τα κομμάτια  της LGBTQI κοινότητας. Διεκδικούμε την ισότητα όχι μόνο για τους ωραίους, αρρενωπούς γκέι και τις ωραίες, θηλυκές λεσβίες .Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για την κάθε αδερφή, φτερού, τραβέλι, νταλίκα, πουστάρα, σεξουάλα και ασεξουάλα.

Κατεβαίνουμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για την Ελένη που της στέρησαν το δικαίωμα στη στέγαση επειδή ήταν τρανς. Για τη λεσβία Άννα που την απείλησαν ότι θα την πλακώσουν αν συνεχίσει να πηγαίνει στο σχολείο. Για τον Αχιλλέα που μόλις ο γιατρός τον αντίκρισε γυμνό, αρνήθηκε να του παρέχει ιατρική περίθαλψη. Για τον Μάνο που τον έδειραν στο δρόμο επειδή φιλήθηκε με το αγόρι του.

Διεκδικούμε τα δικαιώματα που μας στερούνται σε καθημερινή βάση, αφού στην Ελλάδα του 2014 ο φόβος και η απέχθεια προς LGBTQI άτομα συνεχίζει να υπάρχει. Επειδή δεν αντιμετωπιζόμαστε ως ίσες και ίσες με τα ετεροφυλόφιλα και μη τρανς άτομα. Επειδή γινόμαστε θύματα λεκτικής και σωματικής βίας στους δρόμους και στην ιδιωτική μας ζωή. Επειδή οι νόμοι για την προστασία μας είναι ακόμα αμφιλεγόμενοι, πολύ καινούριοι ή ανύπαρκτοι. Επειδή η προσπάθεια μας για ίση αντιμετώπιση θεωρείται ακόμη «υπερβολή» και «προβολή».

Παράλληλα όμως παλεύουμε για την ίση μεταχείριση ορισμένων κομματιών της LGBTQI κοινότητας μέσα στους ίδιους τους κόλπους της. Δεν ανεχόμαστε τις διακρίσεις εναντίον των bi ατόμων που αποτελούν τεράστιο κομμάτι της κοινότητας μας. Δεν ανεχόμαστε και καταγγέλλουμε δημόσια τις τρανσφοβικές επιθέσεις και τις ρητορικές μίσους από άτομα της κοινότητας, που στοχοποιούν τα τρανς άτομα και τις διεκδικήσεις τους και τις τοποθετούν χαμηλά στη λίστα των LGBTQI διεκδικήσεων, ξεχνώντας πως αυτό το κομμάτι είναι από τα λιγότερο ορατά και το περισσότερο στοχοποιημένο.

Δεν θέλουμε ένα pride μόνο γιορτή που θα προστατεύεται από τους μπάτσους που πριν από λίγους μήνες έκαναν το πογκρόμ στις τρανς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Που μόλις χθες μας απομάκρυναν με απειλές για προσαγωγές και τραμπουκισμούς από την Αγίου Δημητρίου και μας απώθησαν προς την Εγνατία χωρίς να έχουμε προκαλέσει, με μόνη αιτιολογία ότι τους φαινόμασταν «πολύ γκέι». Δε θέλουμε ένα pride που θα ξεχνά την ύπαρξη και θα περιθωριοποιεί τις διεκδικήσεις μιας μερίδας της LGBTQI κοινότητας.

Σήμερα αλλά και αύριο και κάθε μέρα, κατεβαίνουμε στους δρόμους, ενώνουμε τις φωνές μας και φωνάζουμε. Παλεύουμε ενάντια στο φυσιολογικό που ορίζει η κοινωνία. Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που μας θεωρεί απόβλητα. Παλεύουμε για να ανατρέψουμε το ετεροκανονικά και ομοκανονικά στερεότυπα. Διεκδικούμε έναν κόσμο που θα σέβεται το διαφορετικό και θα το αγκαλιάζει. Διεκδικούμε τα δικαιώματα που εξαρχής θα έπρεπε να έχουμε. Δικαίωμα στην παιδεία, στην εργασία, στην συντροφικότητα, στην κοινωνία. Διεκδικούμε μια ζωή όπως θα έπρεπε να είναι κι όχι όπως μας επιβάλλουν να είναι.

Διεκδικούμε έναν κόσμο που θα μας χωράει όλες!

Μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες από το 3ο Thessaloniki Pride εδώ.

goodasyouth

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.