0

Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση στην Πάτρα

Στα χέρια μας έφτασε η ακόλουθη ανακοίνωση από τη Βlender, κοινότητα lgbtiq νέων Πάτρας:
 
 »“Κατά τις 9 ξεκινήσαμε να κολλάμε αφίσες για την προβολή της Παρασκευής. Χωριστήκαμε σε ομάδες. Εγώ με τον Γ. θα πηγαίναμε Γούναρη και Τριών Ναυάρχων. Περάσαμε μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής γύρω στις 9.40 και ήταν μαζεμένος λίγος κόσμος απ’ έξω. Καθώς περνούσαμε, μας ρωτάει ένας “Τι κοιτάς εσύ;”. Συνεχίσαμε να προχωράμε αλλά μας ακολούθησαν φωνάζοντας απειλητικά το ίδιο πράγμα και μας περικύκλωσαν 6-7 άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Άρχισαν να μας τραμπουκίζουν σπρώχνοντάς μας ενώ παράλληλα μας χαστούκιζαν και μας κλωτσούσαν. Είπαν στον έναν απο εμάς ότι τον είχαν δει στο παράρτημα (Κατάληψη Παραρτήματος). Ύστερα είδαν τις αφίσες, ρώτησαν τι είναι και μας τις άρπαξαν απ’ το χέρι. Συνέχιζαν να μας χτυπάνε και ρώτησαν αν έχουμε ταυτότητες. Απαντήσαμε αρνητικά και ενώ κόσμος στεκόταν αμέτοχος μπροστά στο γεγονός ξεκινήσαμε να περπατάμε πιο γρήγορα για λίγα μέτρα. Μας ακολούθησαν φωνάζοντας και βρίζοντας. Τελικά, καταφέραμε να ξεφύγουμε.”
Για μία ακόμη φορά οι “δήθεν” αντισυστημικοί Χρυσαυγίτες που μαχαιρώνουν μετανάστες (βλ. σκούπα στο λιμάνι), που στηρίζουν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων (βλ. ΕΡΤ), που μεταφέρουν τα γραφεία τους σε κεντρικότατο σημείο της  πόλης ( Γούναρη, δίπλα από μεταγωγών) απειλώντας έτσι και την κατάληψη στο Μαραγκοπούλειο (στην οποία έχουν επιτεθεί ουκ ολίγες φορές) δείχνοντας ότι οι ίδιοι και οι σύμμαχοί τους είναι ο πραγματικός εχθρός.

Εμείς τους απαντάμε ότι δε θα ανεχτούμε άλλο αυτούς και όσους τους στηρίζουν, δε θα αφήσουμε τα πεζοδρόμια και τις πλατείες μας, θα τους διώξουμε από παντού.
Αύριο, όλοι και όλες στις 12.30 στην πλ. Γεωργίου να κολλήσουμε την αφίσα της προβολής, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, να δηλώσουμε μαζικά ότι δε θα δεχτούμε τη Χρυσή Αυγή ούτε στο κέντρο της Πάτρας, ούτε και πουθενά.»
                Kαταγγέλουμε άλλο ένα περιστατικό βίας ενάντια σε LGBTIQ άτομα. Καταγγέλουμε ακόμα τη σιωπή, την απραξία και την παθητικότητα των αρχών και της κοινωνίας απέναντι σε τέτοια φαινόμενα βίας.
                   Είναι αυτονόητο ότι στηρίζουμε τα παιδιά της ομάδας Βlender στην Πάτρα, όπως και κάθε άλλη παρόμοια πρωτοβουλία και συλλογικότητα. Τους καλούμε να παραμείνουν διεκδικητικοί, να μην φοβηθούν και να μην σταματήσουν την προσπάθειά τους. Δηλώνουμε τη στήριξή μας σε ό,τι προκύψει.
                    Με αφορμή το γεγονός αυτό, και έχοντας στον νου τα παρόμοια πρόσφατα ρατσιστικά περιστατικά στη Θεσσαλονίκη, εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη μεγάλη συχνότητα τέτοιων ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων. Ξέρουμε όμως ότι η απάντηση θα δοθεί από το αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό κίνημα, το οποίο πρέπει να λειτουργήσει με συνέπεια, συντονισμό και οργάνωση. Αντίθετα από διάφορα που γράφονται και λέγονται, το LGBTIQ κίνημα είναι κομμάτι του αντιφαστικού-αντιρατσιστικού κινήματος και η συμβολή του στον αγώνα κατά αυτών των φασιστικών μορφωμάτων πρέπει να είναι καταλυτική. 
Οι φασίστες θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους!
Good As You(th)

goodasyouth

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.