0

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και ομοφοβικά περιστατικά σε καφετέριες της Θεσσαλονίκης

Έη, εσύ.

trikakihmerakatatouratsismouΕσύ που έχεις την πεποίθηση ότι η καθημερινότητά μας δεν έχει προβλήματα. Ρίχνουμε μια ματιά στις ζωές μας και απαντάμε: ναι, έχουμε προβλήματα. Δεν είναι τα φύλα, τα σώματα ή οι σεξουαλικότητές μας, αλλά ο φόβος που αισθάνεσαι για εμάς. Οι σεξιστικές επιβολές, η καταπίεση και ο ρατσισμός που μας ασκείς. Το ξύλο που τρώμε σε σκοτεινά πάρκα. Τα -γεμάτα απειλές εναντίον μας- τρικάκια, που μοιράζονται επιδεικτικά στο Γκάζι. Η απροκάλυπτα ομοφοβική στάση των κομμάτων στη βουλή. Τα διαγγέλματα μίσους του Άνθιμου. Η τηλεοπτική λογοκρισία στα φιλιά μας, με την πρόφαση της δήθεν ανωμαλίας τους. Η αποδοκιμασία της δημόσιας έκφρασης της σεξουαλικότητάς μας, με τη δικαιολογία της «προσβολής των ηθών».

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι η αφανής, αλλά απτή καθημερινότητα των ζωών μας. Είναι γεγονότα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, όπου ζεις και ζούμε.

Βιώνουμε:

  • Καταπάτηση των βασικών μας δικαιωμάτων
  • Περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης
  • Γκετοποίηση των εαυτών και των συναισθημάτων μας
  • Έμφυλο και κοινωνικό ρατσισμό
  • Συνεχείς διακρίσεις και άκρατη βία

Εναντιωνόμαστε στην εξουσιαστική λογική που επιβάλλει νόρμες. Εναντιωνόμαστε στη λογική του ρατσισμού, των διακρίσεων, της βιαιότητας. Διεκδικούμε την ύπαρξή μας στο δημόσιο χώρο. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να είμαστε ορατές και ορατοί. Διεκδικούμε έναν κόσμο, απαλλαγμένο από τα καλούπια της κανονικότητας. Έναν κόσμο, που μας χωράει όλες και όλους.

Good As You(th) ● Κοινότητα LGBTIQ νέων Θεσσαλονίκης

*η εικόνα που συνοδεύει το κείμενο, μοιραζόταν σαν »τρικάκι» μαζί με το έντυπο υλικό σε δράση που έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο τα μαγαζιά στα οποία ζευγάρια ομοφύλων είχαν δεχτεί παρατηρήσεις επειδή εκφράζονταν δημόσια.

goodasyouth

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.