2

Απρόκλητη αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας σε μέλη της Good As You(th)‏

Την Παρασκευή 20 Ιουνίου, όπως είναι γνωστό, στον Προαύλιο χώρο του ναού του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας θρησκευτικών οργανώσεων κατά του LGBT Pride.  Άτομα από τη Good as You(th) και αλληλέγγυοι – αλληλέγγυες βρισκόμασταν στην Αγ. Δημητρίου με σκοπό, αν μας δινόταν η ευκαιρία, να μοιράσουμε ενημερωτικά τρικάκια (κάτι που δεν έγινε ποτέ, γιατί δεν προλάβαμε καν να τα βγάλουμε από τις τσάντες μας). 

 
Ο χώρος φρουρούταν από αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε είσοδο του προαυλίου, και όταν προσπάθησαν κάποια μέλη της ομάδας να εισέλθουν στον χώρο απλά και μόνο για να δουν αν έχει κόσμο, χωρίς κανένα διακριτικό, χωρίς φυλλάδια, χωρίς να προκαλέσουν με τον οποιοδήποτε τρόπο, τους το απαγόρευσαν. Στην ερώτηση «γιατί;» πήραμε ως απάντηση τα: «να φύγετε γιατί το λέμε εμείς», «δε θα ανοίξουμε κουβέντα», «μπούλο», «τώρα μιλάει η εξουσία, τι να κάνουμε» και απειλές για προσαγωγές και αυτόφωρη σύλληψη λόγω αντι-συγκέντρωσης, ενώ από τους ασυρμάτους ακουγόταν το »χρησιμοποιήστε βία, εάν δεν συμμορφωθούν». Η παρατήρηση και μόνο ότι δεν είχαμε προσέλθει στο χώρο ξεχωριστά, ήταν αρκετή για εκείνους ώστε να τεκμηριωθούν κατηγορίες αντι-συγκέντρωσης, μαζί προφανώς με το γεγονός ότι τους φαινόμασταν αρκετά »γκέι».
Ενώ συνέβαιναν αυτά, ήρθαν τα ΜΑΤ τα οποία μας απομάκρυναν από το πεζοδρόμιο στη μπροστινή πλευρά του ναού, έπειτα και από το απέναντι πεζοδρόμιο και τέλος και από το πάρκο το οποίο βρίσκεται απέναντι από τον ναό, από το οποίο μας οδήγησαν ως το άγαλμα του Βενιζέλου. Δύο διμοιρίες ΜΑΤ οδήγησαν τα 20 παιδιά που είχαμε μαζευτεί, χωρίς να κρατάμε τίποτα πέρα από τις τσάντες μας, απλά με τραμπουκισμό.
Μιλούσε η εξουσία, και μεις έπρεπε να υπακούσουμε.
Aκολουθούν φωτογραφίες από το περιστατικό:
mpats1 mpats2 mpats3 mpats4 mpats5 mpats6

goodasyouth

2 Comments

  1. Αγαπητοί φίλοι/ες,
    θεωρώ ότι ο τρόπος τους δεν ήταν σωστός, ωστόσο όμως είχαν δίκιο στο γεγονός ότι σας απομάκρυναν. Θεώρησαν ότι μπορεί να γίνουν επεισόδια είτε από την πλευρά σας είτε από την πλευρά των άλλων και έπρεπε να προστατεύσουν και τις δύο μεριές.
    Προφανώς και δε τους φανήκατε αρκετά γκει όπως αναφέρεται στο άρθρο απλά είδαν μία ομάδα ατόμων και λόγω συμπεριφοράς (δλδ αν καθόσασταν έξω από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας) κατάλαβαν.
    Δεν ήμουν μπροστά στο περιστατικό, δε μπορώ να σχολιάζω με βεβαιότητα αλλά νομίζω ότι κάποιες φορές πρέπει να βάζουμε τη λογική και λίγη αντικειμενικότητα.
    Και προς αποφυγή σχολίων για το με ποια πλευρά είμαι, αναφέρω ότι είμαι γκέι και αρκετά αντίθετη στα όσα πρεσβεύει και προκαλεί η εκκλησία.

  2. ρει ξερεις τι? με την ιδια λογικη σε καθε επιταφιο οταν μαζευονται πολλες ομαδες απο γιαγιαδες θα πρεπει να τις απομακρυνει η αστυνομια με την προφαση «μπορει να μαδισετε τον επιταφιο», «μπορει να πατησετε κανενα παιδι». … το να καθονται 15-20 ατομα δεν εχει να λεει κατι. απλα να καθονται ετσι?οχιο τυπου να κρατανε κατι πχ πλακατ, πανο που λες νταξει κατι θα παιχτει τωρα. και στην τελικη αμα γινοταν μια σιωπηλη διαμαρτυρια θα υπηρχαν προσαγωγες με την προφαση «μου φαινοσασταν πολυ σιωπηλοι» ? δεν ξερω.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.