Συμμετοχή της ομάδας στην Αντιφασιστική πορεία 21/4/2013

Η Good As You(th) συμμετείχε στην Αντιφασιστική Πορεία που οργανώθηκε από πολλούς φορείς της πόλης με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά χούντα – Ποτέ ξανά φασισμός'', με δικό της πανό και κείμενο. Ακολουθούν το κείμενο και το πανό της ομάδας για την πορεία:

21 Απριλίου 2013.

Και ακόμη κάποιοι λένε «Χρόνια Πολλά''.

Η Χούντα δεν τελέιωσε το '73. Τοτε ήταν μια καθαρά στρατιωτική κίνηση. Ο αποδιοπομπαίος τράγος του φασισμού ήταν οι πολιτικοί αντιφρονούντες. Τώρα ειναι οι μετανάστες, οι αναρχικοί, και το ρόλο του φασιστικού καθεστώτος τον έχουν αναλάβει τα ΜΜΕ, η αστυνομία και κάθε φασιστικό πολιτικό μόρφωμα. Ο τελευταίος αγαπημένος τους αποδιοπομπαίος τράγος ειναι οι ομοφυλόφιλοι.

Η πραγματικότητα ειναι η εξής: μας κυνηγάνε, κρυβόμαστε, μας χτυπάνε και τελικά αυτοεξοριζόμαστε, γιατί σιχαθήκαμε την πολιτική και κοινωνική κρίση. Αυτό όμως πρέπει να σταματήσει. Αρνούμαστε να γυρίσουμε 30 χρόνια πίσω. Δεν θα δεχτούμε άλλους ξυλοδαρμούς ομοφυλοφίλων. Δεν είμαστε αυτό που νομίζουν. Δεν ανοίγουμε το στόμα μας για να κάνουμε γλυφομούνια και να παίρνουμε πίπες. Μιλάμε και φωνάζουμε για να μας υπερασπιστούμε, να κάνουμε ξεκάθαρο τον κίνδυνο του φασισμού και της ομοφοβίας.

Παλιά λέγανε «και μη με πεις ρατσιστή/φασίστα/ομοφοβικό'', ενώ τώρα «κι ας με πουν ρατσιστή/φασίστα/ομοφοβικό''.

Μην τους ανέχεσαι, γιατί προσομοιάζεις με κάτι που δεν εχεις καλά καλά σκεφτεί.

Τελικά ποιος είναι ο θύτης, ποιον κάνουμε θύμα και γιατί;

Good As You(th)
Κοινότητα LGBTIQ νέων Θεσσαλονίκης

zp8497586rq

goodasyouth