0

Εκδήλωση Τρανς*: Ζωές Χωρίς Ταυτότητα

DSC_6859Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Τρανς*: Ζωές Χωρίς Ταυτότητα – η Διεκδίκηση της Ισότητας και της Αναγνώρισης από την Κοινωνία και το Κράτος», μια συνεργασία μεταξύ του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) και της Good As You(th) – Κοινότητα lgbtiq Νέων Θεσσαλονίκης.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου, τόσο μεγάλη που δυστυχώς δε χωρούσαμε όλοι και όλες μέσα στην αίθουσα και αναγκάστηκαν κάποια άτομα να κάθονται απ’έξω και ή και όρθια.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια πανευρωπαϊκής καμπάνιας για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου με τίτλο: «Πρόσβαση Παντού: Η Αναγνώριση Ανοίγει Πόρτες» και στην Ελλάδα την πραγματοποιεί το ΣΥΔ.IMG_2138

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ομιλήτριες και ομιλητές, και πιο συγκεκριμένα, την Άννα, τη Νικολέτα, τον Ηρεμή, τις δικηγορίνες Κατερίνα Γεωργιάδου και Ελεάννα Ιωαννίδου, την Αναστασία και φυσικά το ΣΥΔ για την άριστη συνεργασία μας. Επίσης τον ψυχίατρο Σταύρο Μπουφίδη που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, παρενέβη στη συζήτηση και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού.

Τέλος ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που ήρθατε και μας τιμήσατε με την παρουσία σας και τις καίριες ερωτήσεις σας. Ήταν σημαντική στιγμή για μας η συγκεκριμένη εκδήλωση καθώς είναι μία από τις λίγες δυστυχώς DSC_6867εκδηλώσεις που γίνονται για την τρανς κοινότητα. Δυστυχώς όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση τα τρανς άτομα περιθωριοποιούνται όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από την ίδια την LGBT κοινότητα και τις οργανώσεις αυτής. Γι’αυτό τον λόγο επιζητούμε την περαιτέρω ορατότητα της τρανς κοινότητας, μέσω των δράσεων μας , αλλά και την αδιάλειπτη συνεργασία με αυτήν, με στόχο την κοινωνική αποδοχή και τη νομική αναγνώριση της DSC_6903ταυτότητας φύλου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη Leelah Alcorn και στη Eylül Cansın αλλά και σε όλα τα άλλα LGBT άτομα που έχασαν τη ζωή τους νωρίς, όντας θύματα του μισαλλόδοξίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

goodasyouth

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.